HTML

Reklamálok, avagy élek Magyarországon

Ha valaki odafigyel arra, hogy a megrendelt szolgáltatás tényleg teljesítve van-e, a boltban a tejföl át van-e dátumozva stb., akkor döbbenten fogja tapasztalni hogy rosszabb a helyzet, mint amilyennek látszik: úton-útfélen megpróbálják átvágni, meglopni az embert. Erről szól ez a blog.

Friss topikok

  • anti-reklamator: Én csak most olvastam, de le a kalappal előtted! (2010.01.28. 20:21) Két nap tapasztalat. Sztrájk. (Frissítve: 6.nap)
  • Tigrinc: Szia Reklamátor! Én Ford szervízben dolgoztam egy ideig, kocsikat mostam, de egyből a szerelő műhe... (2009.09.25. 19:17) Megbízható márkaszervíz
  • Tigrinc: Hát nem semmi !!! Én is kicsaptam a balhét az Electro World dunakeszi áruházában. Nem is hagyom an... (2009.09.25. 18:33) A GVH dolgozik...
  • anti-reklamator: Hát ez most nagyon idevág! Ma tanultuk a fegyelmi eljárást és a kártérítési kötelezettséget. A "mu... (2009.06.18. 18:24) BKV-s szemét (Frissítve)
  • Reklamátor: Szia Anti-reklamátor! Pedig csak biztatni tudlak, hogy vidd vissza az ilyen termékeket az ügyfélsz... (2009.02.12. 09:04) Újracsomagolva

Linkblog

Tiszta matematika

2008.12.17. 23:19 Reklamátor

A blogom nem politikai jellegű. A témával kicsit késtem, mert azon morfondíroztam, hogy megírjam-e vagy sem. De vannak kérdések, amikor bizony beírnék a parlament panaszkönyvébe – ha lenne. Előre jelzem, nem narancsszínű és nem is piros a panaszkönyv! A panaszkönyv fehér.

Az általunk delegált kedves emberek megszavazták (a Tisztelt Ház), polgári nyomásra a költségtérítésük adóztatását. Önként nem szavazták volna meg, de egy népszavazási kezdeményezés alól szívesen kihúzták a szőnyeget ezzel.

A költségtérítés arról szól, hogy a képviselőknek felmerülnek bizonyos költségei „munkájuk végzése” közben. Például nem budapestiek, ezért jár nekik utazási, lakhatási támogatás, esetlegesen apparátus fenntartására némi pénz. Ezzel még nincs is baj, de mindez bemondásra ölükbe hullik, semmit nem kell számlával igazolniuk. Innentől kezdve gerinces képviselőink ezt fizetés-kiegészítésnek tekintik. Sorra jelennek meg cikkek, hogy XY és XYné is felveszi mind az utazási, mind a lakhatási támogatást, holott ugye férj és feleség. És senki nem gondolná, hogy a hét minden napján külön-külön kocsival hazamennek, és másnap szintén külön autóval visszajönnek. És külön albérletet tartanak fenn. Nem gondolnánk, pedig igaz - állítólag. Megint mások Szentendrén laknak, van Budapesten is lakásuk, de ennek ellenére felveszik a lakhatási támogatást. Megint mások szolgálati autóval járnak (állami vagy önkormányzati jogon), ennek ellenére felveszik az utazási támogatást.

Egyes harciasabb honfitársunkban felvetődött a kérdés, hogy miért is nem igazolják ezt számlával? Mint ahogy azt a való életben kell? Akkor senki nem vitatná ezt a támogatást.

Színtelen képviselőink sokat gondolkozhattak a dolgon, hogy hogyan tudnák megtartani fizetés-kiegészítésüket. Mégse vehetnek a piacon számlát, hogy elszámoljanak a nem létező költségekkel. És ha meg tényleges költségeket kell elszámolni, akkor mekkora blamázs lesz, hogy a jogszabály életbelépése utáni évben tizedére esik vissza a kifizetett költségtérítés.

A sok gondolkodást tett követte. A parlament pártszínekre tekintet nélkül megszavazta, hogy a költségtérítés továbbra is bemondás után járjon, de eztán 15% adó terhelje. Most tekintsünk el azoktól a médiában már lerágott csontoktól, hogy akkor most majd közel 18%-al többet mond be, hogy ugyanannyit tudjon hazavinni, vagy attól, hogy a 15% honnan jött, kevesebb, mint ha bármilyen eddig meglévő adózási kategóriába sorolták volna be.

Szóval tekintsünk el a már lerágott csontoktól. Ez mindentől függetlenül egy hatalmas öngól a képviselőinknek. Fordítsuk meg a gondolatmenetet. Ne a kifehérítésről beszéljünk, hanem induljunk ki a becsületes képviselőkből. Most az elmélet kedvéért tételezzük fel, hogy van ilyen.
(Figyelem matematikai bizonyítás következik!)

Indirekt tegyük fel, hogy adott egy becsületes képviselő. Hetente feljár Budapestre kocsival. Van benzinköltsége, és legálisan bérel egy albérletet. Ez neki tételezzük fel számlával belekerül 100E pénzébe. Emberünk eddig nem adta le a számlát, mert nem kellett. Bemondta, hogy 100E és megkapta. Most bemondja ugyanezt, és? És kap 85-öt! Becsületes képviselőnknek annyi. Bukott egy csomó pénzt. Most vagy lenyeli, vagy eztán nem lesz becsületes és bemond 118-at. És akkor ki tudja fizetni belőle a tényleges kiadását. Ezért, hogy ezt elkerülje a becsületes képviselő módosító indítványt nyújt be, minden sajtóhoz elmegy, minden követ megmozgat hogy más törvény legyen megszavazva. És ezt a törvényt, ami becstelenségre készteti, nem szavazza meg. Sajtóhírek szerint egyhangú szavazás volt. Tehát indirekt bebizonyítottam, hogy nincs becsületes képviselő a parlamentben. Egzaktul, matematikailag.

Kérem a panaszkönyvet.
 

4 komment

Címkék: politika politikus szavazás parlament képviselő panaszkönyv adó költségtérítés becsület

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamator.blog.hu/api/trackback/id/tr56828997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anti-reklamator 2009.01.08. 22:56:36

Nincs e-mail címed az indamail-en? Sajnos jelen helyzetben ez is megérne egy postot. -> inda.blog.hu/2009/01/07/meghibasodas_az_indamail_egyik_szerveren
Küzdenek már szerencsétlenek egy rakás ideje a rendbetétellel, de sajna nem sok sikerrel.
Aztán meg már télleg' ideje lenne meglátogatnom benneteket! :)

Reklamátor · http://reklamator.blog.hu/ 2009.01.10. 21:56:46

@anti-reklamator: Van indás e-mailem, és el is szált októberig visszamenőleg az összes levelem. És nem jött jól, mert a versenyhivatallal próbáltam levelezni decemberben :(

anti-reklamator 2009.01.14. 15:57:47

Szmogriadó, páros, páratlan, rendszám, miegymás...
Mi a ...ért kell úgy írni, hogy a "páros és 0-ra végződő rendszámú..." könyörgöm, a 0-ra végződő nem alapból páros?! De lehet, hogy egy tétel, amit én nem ismerek, kimondja, miszerint 3 féle rendszám van -> páros, páratlan és 0-ra végződő. Ez még jó is lenne, ha úgy lenne megfogalmazva, hogy páros számra végződő, páratlan számra végződő és 0-ra végződő!
Má' csak hogy tiszta matematika... :)

Reklamátor · http://reklamator.blog.hu/ 2009.01.16. 09:14:43

@anti-reklamator: Az index volt ennyire értelmetlen. A törvény - tudtommal - az utolsó számjegy alapján mondja ki a tiltást, és ott van értelme a nullának. Már csak azt nem tudom, hogy a törvényalkotók miért bonyolították túl, és miért nem a rendszámtábla utolsó csoportban lévő számaira mondták ki a törvényt. Akkor a nullát nem kellett volna belekeverni. Mert, ha csak egy számjegy van benne, akkor az nem lehet nulla, mert 1-től számoznak. (lásd vásárolt rendszámok).

Amúgy is jobb módszer lett volna, ha semmilyen tiltás sincs, csak az összes vizsgabiztost kiállítják az utakra a füstgázelemzőjükkel együtt. Akkor hosszabb távon lehetett volna kiszűrni a füstokádó környezetszennyező autókat.
süti beállítások módosítása