HTML

Reklamálok, avagy élek Magyarországon

Ha valaki odafigyel arra, hogy a megrendelt szolgáltatás tényleg teljesítve van-e, a boltban a tejföl át van-e dátumozva stb., akkor döbbenten fogja tapasztalni hogy rosszabb a helyzet, mint amilyennek látszik: úton-útfélen megpróbálják átvágni, meglopni az embert. Erről szól ez a blog.

Friss topikok

  • anti-reklamator: Én csak most olvastam, de le a kalappal előtted! (2010.01.28. 20:21) Két nap tapasztalat. Sztrájk. (Frissítve: 6.nap)
  • Tigrinc: Szia Reklamátor! Én Ford szervízben dolgoztam egy ideig, kocsikat mostam, de egyből a szerelő műhe... (2009.09.25. 19:17) Megbízható márkaszervíz
  • Tigrinc: Hát nem semmi !!! Én is kicsaptam a balhét az Electro World dunakeszi áruházában. Nem is hagyom an... (2009.09.25. 18:33) A GVH dolgozik...
  • anti-reklamator: Hát ez most nagyon idevág! Ma tanultuk a fegyelmi eljárást és a kártérítési kötelezettséget. A "mu... (2009.06.18. 18:24) BKV-s szemét (Frissítve)
  • Reklamátor: Szia Anti-reklamátor! Pedig csak biztatni tudlak, hogy vidd vissza az ilyen termékeket az ügyfélsz... (2009.02.12. 09:04) Újracsomagolva

Linkblog

A rend éber őre

2009.10.08. 22:59 Reklamátor

A közlekedési morálról egy másik bejegyzést akartam írni, de olyan hosszúra sikerült, hogy lehet, hogy soha nem készül el. :)
De lett helyette ez. Ma a feleségemért bementem biciklivel a városba, a Lánchídnál beszéltük meg a találkát. De milyen a férjek sorsa? Egy órát dekkolhattam ott, de sebaj, elfoglaltam magam, és tanulmányozni kezdtem a rend éber őreit. Kettőt sodort elém a szél, akik azt a feladatot kapták, hogy egy, a Roosevelt téren az MTA székház parkolójából a Lánchídra felhajtó buszsávba vezető kb. huszonöt méteres utcán foganatosítsák a behajtani tilos táblát. Nemes feladat egy rendőrnek, pláne kettőnek, hogy a vizuális táblára akusztikusan is felhívja a figyelmet.
Kicsit megdöbbentem a látottakon.

 

Egy kis közlekedési összefoglaló:
- Biciklisek: Egyrészről a bicikliseket észre se vették a rendőrök, és a biciklisek se törődtek a táblával, és az út közepén trécselő rendőrpárossal. (Pedig behajtani tilosba azért biciklivel is tilos behajtani.) Azt a két biciklist, akik merészelték megzavarni őket kérdésükkel, hogy áthaladhatnak-e, őket felzavarták a járdára. Mondanám, hogy ezzel megdőlt az a közkedvelt (tév)hit, hogy a biciklisek nem mehetnek a járdán, hisz a rendőr szerint igen, de nem hiszem, hogy ezzel bárkit meggyőznék. (Amúgy nagyon sok még mindig a biciklis, a sötét, és a viszonylag hideg időjárás ellenére, ami tök jó) A rendőröknek legalább egy fekete pont jár, de majdnem kettő, mivel a járdán vitatott, hogy lehet-e biciklizni ilyen helyzetben (erre a közlekedési morálos blogsorozatban ki is térek majd)
- Motorosok: Alapvetően nem engedi át a rendőr őket. Kivéve, ha leszállnak, és a rendőr mellett eltolják a motort. Majd 5-10 méterrel később a rendőr szeme láttára visszaülnek, és elhajtanak a buszsávban. Ennek mi értelme van? A rendőr csinál hülyét saját magából, meg teszi nevetségessé a KRESZ-t. Most ez behajtani tilos, vagy csak a táblánál nem lehet motorozni, a tábla mögött már igen? És hogy a rendőr ehhez asszisztál, az nekem felettébb furcsa. Újabb két feketepont.


 

 - Autósok: Autóst nem engedett át a közeg, bár nem volt autós, aki felajánlotta volna neki, hogy a kocsiját áttolja a táblán túlra :) Ellenben rengeteg autós volt, akinek nem volt elég az, hogy kinn van a behajtani tilos tábla, hogy rendőr áll az út közepén, hogy csóválja a fejét, és mutogat a táblára. Odament és szinte letúrta a rendőrt az útról, a rendőrnek szóban el kellett magyaráznia, hogy akkor se mehet át, ha könyörög, és akkor se, ha reklamál. Mindkét verzióból volt elég. A kedvencem egy BMW-s köcsög úriember volt, aki megérkezett egy olyan bömössel a táblához, melynek az ablaktörlőjébe be volt akasztva egy mikuláscsomag (parkolási büntetés). De emberünk nem átallott öt percen keresztül reklamálni, hogy átmehessen. Kemény rendőrünk állta a sarat. Egy pirospont, és egy feketepont.
- Kivételezettek: Diplomata rendszámmal érkezőket (volt egy pár), érdekes módon rendőrünk előzékenyen átengedte. Nem vagyok egy közlekedésjogász, de szerintem nekik se szabad behajtani egy behajtani tilosba. Később kiderült, hogy igazam van: kb. háromnegyed óra után, mikor valószínűleg leesett a tantusz a tányérsapka alatt, hogy figyelve van általam. Mert egyszer csak elkergetett egy diplomata kocsit, nem engedte át. Nem is értettem először, hogy talán az általam ismeretlen zászlójú országot diszkriminálja valamilyen indíttatásból? De nem, mert a következőt is elzavarta. A harmadik delikvens teljesen értetlenül fogadta, hogy eddig át tudott itt jutni, most meg nem. Ki is szállt beszélni a zsaruval, majd kihozták a megoldást: a sofőr benyúlt a csomagtartóba, kivette a kék villogót, feldobta a kocsi tetejére, kettőt villantott vele, majd a rendőr átengedte. Innentől kezdve, az összes diplomatát egrecíroztatta, gyaníthatóan miattam. Mindenkivel kitetette a villogót, mindegyik villantott kettőt, majd kikapcsolta, és haladt tovább. (Kivéve azt, akinek sehogy se sikerült beüzemelnie a villogót, de a rendőrünknek megesett rajta a szíve és továbbengedte). Újabb két feketepont. 

 

Összefoglalás
Azért elég durva országban élünk.
Ahol a biciklisek szarnak a rendőrre, és a rendőr is rájuk, ahol a robogósoknak a rendőr segít szabálytalankodni, hogy be tudjanak menni egy behajtani tilosba, majd a buszsávban haladhassanak. Ahol egy diplomata – a kvázi elit (bár igazából külföldiek, de akkor is) – szóval az urak se hajlandóak kerülőt tenni, hanem szabálytalankodni akarnak. Majd ha ezt nem lehet, akkor ennek ellenére, mindent elkövetnek, hogy átmenjenek ott, ahol nem lehetne. Mert milyen dolog, az, hogy semmi nem indokolja a sziréna használatát, nem sietnek, adott esetben nem szállítanak diplomatát se, nincsenek veszélyhelyzetben, csak utaznak, mint egy átlagember, de hirtelen nem tehetik azt, amit kényük-kedvük szerint akarnának, rögtön előkapják a diplomataigazolványt (jelen esetben csak a hozzá tartozó villogót), és szarnak bele, hogy nem jogos. És a rend éber őre ehhez is asszisztál.
És milyen durva az, hogy a plebsnek nem elég egy tábla, nem elég egy rendőr, próbál mutyizni. Hogy naaa, naaa, hadd… Meg milyen alapon reklamál bárki is egy rendőrnek, hogy egy behajtani tilosba bemehessen??? És a rendőr meg nem azt mondja, hogy már így is behajtottál a behajtani tilosba fél métert, és ha nem húzol el azonnal, akkor szénné bírságollak, hanem szabadkozik, hogy ő nem tehet ez ellen semmit, őt ide osztották, ezt kell csinálnia. „Ha rajtam múlna, mindenki átmehetne!” Mi??? Hát a lótúrót! A tábla az tábla. Vagy kezdeményezze a rendőr, hogy ne legyen ez behajtani tilos, vagy tartassa be, ha már kinn van a tábla. Köztes út nincs!

Túl nagy a jólét
És milyen gazdag ország az, ahol egy ilyen semmilyen szituációban minden nap ott posztol két rendőr, hogy egy nyamvadt táblát betartassanak? Nincs jobb dolguk? Vagy akkor hetente egyszer kezdjenek itt bírságolni, és a jónép leszokik majd az arra járásról. Nem tudom, hogy egyáltalán jár-e ott BKV (kivéve BKV a tábla), vagy csak azért van ez ott kinn, mert buszsávba lehet jutni ezzel az úttal, de ha nem jár, akkor meg Demszky-karó vagy akármi, aminek nincs havidíja, mint egy rendőrnek. Jobban mondva kettőnek.
Ráadásul nem kicsit vagyunk gazdagok. Ezen két posztoló rendőr segge alá rendőrautót tolunk. Merthogy nem úgy van az ám, hogy reggel a posztos rendőröket kidobja a helyszínre egy csapatszállító. Nem, rendőreink saját rendőrautóval érkeznek, és a rendőrautó végig ott parkol mellettük. Minek? Hát nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy Abszurdisztánban elő lenne írva, hogy egy rendőrautó naponta hány kilométert tehet meg átlagban. Így van egy csomó olyan rendőrautó ami egész nap áll, így a többiek az itt megspórolt kilométerekkel el tudják látni a feladatukat. Mi meg fizetjük a súlyadót, a kötelezőt, és a minden egyéb költségeket utána. Szép.
 

Szólj hozzá!

Címkék: motoros motor közlekedés kultúra bkv autó rendőr robogó tilos morál bicikli biciklis autózás autós diplomata zsernyák fakabát hekus behajtani

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamator.blog.hu/api/trackback/id/tr691437780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása